Проект критого вагона з поглибленою розробкою ударно-тягових приладів

Loading...
Thumbnail Image
Date
2023
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Український державний університет науки і технологій, Дніпро
Abstract
UKR: В бакалаврській роботі представлені матеріали для проектування критого вагона з поглибленою розробкою ударно-тягових приладів. У першому розділі дипломного проекту було проведено опис та розрахунок техніко-економічних параметрів вагона . Розраховані вантажопідйомність, визначено можливість вписування вагона в габарит, побудована габаритна рамка. Розраховані сили які діють на вагон. Та визначено що найбільші навантаження діють у повздовжній площині. У другому розділі було описано ходові частини вагона Також був проведений розрахунок буксових підшипників для переконання у їхній міцності та надійності. У цьому розділі також був проведений розрахунок надресорної балки візка для визначення необхідної міцності конструкції. У третьому розділі була описана конструкція рами та кузова вагона, яка є ключовим елементом для забезпечення міцності, стійкості та безпеки під час перевезення вантажу. У четвертому розділі було розглянуто конструкцію ударно-тягових приладів. Проведено розрахунок корпусу автозчеплення вагона і визначено що міцність достатня . Також буде проведено розрахунок енергоємності поглинального апарату яка склала 130 кДж.
Description
Keywords
критий вагон, ударно-тягові прилади, техніко-економічні параметри, ходові частини вагона, рама вагона, кузов вагона, covered wagon, impact and traction devices, technical and economic parameters, running parts of the wagon, car frame, wagon body, ВКР, КВВГ
Citation
Івченко К. Г. Проект критого вагона з поглибленою розробкою ударно-тягових приладів : дипломна робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 273 – Залізничний транспорт / наук. керівник А. Л. Пуларія ; Укр. держ. ун-т науки і технологій. Дніпро, 2023. 51 с.