Розробка та впровадження нових ресурсозберігаючих і техногенно-безпечних технологій будівництва метрополітенів та тунелів в Україні

Abstract
UKR: У статті описані методи розробки та впровадження нових ресурсозберігаючих і техногенно-безпечних технологій будівництва метрополітенів і тунелів в Україні.
RUS: В статье описаны методы разработки и внедрения новых ресурсосберегающих и техногенно-безопасных технологий строительства метрополитенов и тоннелей в Украине.
ENG: This paper describes a development method and introduction of new resources conserve and technogenic-safe technologies of building of underground passages and tunnels in Ukraine.
Description
О. Тютькін: ORCID 0000-0003-4921-4758, В. Петренко: ORCID 0000-0002-5902-6155
Keywords
станція метрополітену, тунель, модифікована конструкція, станция метрополитена, тоннель, модифицированная конструкция, station of underground passage, tunnel, modified construction, КТОФ
Citation
Розробка та впровадження нових ресурсозберігаючих і техногенно-безпечних технологій будівництва метрополітенів та тунелів в Україні / В. І.Петренко, С. М. Ліхман, В. В. Янікін и др. // Колега. - 2012. – № 3. – С. 4-46.