Практичний курс основної іноземної мови (англійської). Short Stories Analysis

Loading...
Thumbnail Image
Date
2022
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ФОП Касян-Шаїнський, Дніпро
Abstract
UKR: У навчальному посібнику з аналітичного читання представлено п’ятнадцять коротких оповідань письменників ХХ століття (оригінальні тексти оповідань дібрано з відкритих джерел). Завдання посібника – виробити та удосконалити навички лінгвістично-літературного аналізу тексту студентами філологічних спеціальностей. Видання складено з метою розширення філологічних знань здобувачів вищої освіти та формування навчально-пізнавальних та комунікативних компетенцій; ознайомлення з основами стилістичної організації тексту, типами стилістичних прийомів та засобів виразності; удосконалення вміння співвідносити усі мовні рівні твору та рівні його потенційної інтерпретації, а також активного вживання вербальних засобів виразності та стилістичних прийомів з урахуванням функціональних особливостей англійської мови. Вміщені матеріали сприяють розвитку навичок щодо аналізу мовних одиниць, визначення їхньої взаємодії та аналізу мовних явищ і процесів, що їх зумовлюють. Навчальний посібник складається з 16 розділів і містить вступ, список стилістичних засобів, схему комплексного стилістичного аналізу художнього тексту. У якості прикладу представлений ґрунтовний аналіз трьох коротких оповідань та надано дванадцять оповідань для самостійного аналізу.
Description
О. Bohovyk: ORCID: 0000-0003-4315-2154
Keywords
навчальний посібник, англійська мова, аналітичне читання, лінгвістично-літературний аналіз, стилістичні засоби, художній текст, КФП
Citation
Боговик О. А. Практичний курс основної іноземної мови (англійської) : навч. посіб. з аналіт. читання для студентів філол. спец. Дніпро : ФОП Касян-Шаїнський, 2022. 124 с. Фрагмент книги.