Досвід застосування дистанційних систем екологічної освіти для підготовки кваліфікованих фахівців

Abstract
UK: Одним із сучасних пріоритетних напрямків раціоналізації роботи ВНЗ є впровадження систем дистанційного навчання, які одночасно виконують декілька функцій: підготовка, навчання, консультації та перевірка знань. Дистанційне навчання стало найбільш актуальним у всьому світі, саме зараз, у час пандемії. Дистанційна система фахового навчання – це форма навчання, яка не один рік діє в більшості вузів Європи, що багато в чому спрощує освітній процес. Крім того, дистанційна система підготовки та навчання – прогресивний метод, що забезпечує також можливість індивідуального підходу. Останні роки світній процес в сфері дистанційної освіти зазнав значних змін. З кожним роком збільшується кількість інформаційно-комунікаційних технологій, які інтегруються в сферу освіти. Для педагогів і студентів з'являються нові критерії для можливості участі в освітньому процесі. Спостерігається трансформація процесу навчання в більш гнучкий і динамічний.
Description
Ю. Зеленько: ORCID 0000-0001-5551-0305, О. Розгон: ORCID 0000-0001-9277-8095
Keywords
монографія, система Moodle, дистанційне навчання, навчальний процес, екологічна освіта, monograph, Moodle system, distance learning, learning process, environmental education, КХІЕ
Citation
Зеленько Ю. В., Розгон О. В., Тарасова Л. Д. Досвід застосування дистанційних систем екологічної освіти для підготовки кваліфікованих фахівців. Education During a Pandemic Crisis: Problems and Prospects : monograph / eds. Tetyana Nestorenko & Tadeusz Pokusa. Opole, 2020. § 4.6. Р. 229–236. ISBN 978-83-66567-08-5.