Розвиток критичного мислення та рефлексивної культури вчителів біологіі як невід’ємна складова удосконалення професійних компетентностей

Loading...
Thumbnail Image
Date
2020
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
КЗВО «Дніпровська академія неперервної освіти» Дніпропетровської обласної ради, Україна
Abstract
UK: На сучасному етапі модернізації системи освіти України ставиться завдання підвищення якості освіти, одним із шляхів удосконалення якої є впровадження у навчально-виховний процес компетентнісного підходу. Це в свою чергу вимагає в системі післядипломної освіти розробки ефективних технологій удосконалення та розвитку у вчителів професійних компетентностей. Для розвитку професійних компетентностей вчителя біології потрібно використовувати як індивідуальні, так і колективно-групові методи професійного навчання. Формування рефлексивної культури має розглядатися як необхідний компонент розвитку професійних компетентностей, які і визначають концептуальний напрямок сучасної освіти.
Description
Г. Сидоренко: ORCID 0000-0003-1690-324Х; Т. Турицька: ORCID0000-0002-5333-3453
Keywords
сучасна освіта, критичне мислення, рефлексивна культура, професійні компетентності, вчитель біологіі, КБЖД
Citation
Сидоренко Г. Г., Турицька Т. Г. Розвиток критичного мислення та рефлексивної культури вчителів біологіі як невід’ємна складова удосконалення професійних компетентностей. Актуальні питання соціально-гуманітарної середньої та вищої освіти : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю (21 квіт. 2020 р., м. Дніпро). Дніпро ; Любляна, 2020. С. 137–140.