Актуальний ґендер: міжнародний та український контекст

Abstract
UK: Монографія присвячена дослідженню актуальних проблем з феміністичної та ґендерної тематики; співвідношенню фемінізму та ґендеристики; ролі постмодернізму у формуванні ґендерних досліджень; специфіці їхнього розвитку в умовах сучасних викликів та наративів. У роботі також аналізується ситуація в сучасній Україні крізь «лінзи ґендеру»; проводиться порівняльний аналіз між ґендерними дослідженнями у вітчизняному соціогуманітарному дискурсі та зарубіжному; розглядається ґендерна специфіка, притаманна Революції Гідності та гібридній війні Росії проти України; пропонується український погляд на ґендерні особливості диктаторських режимів в історичній ретроспективі та сьогоденні. Монографія розрахована на дослідників феміністичної та ґендерної проблематики, викладачів соціогуманітарних дисциплін, докторантів, студентів та широке коло читачів, небайдужих до піднятих у даній роботі проблем.
RU: Монография посвящена исследованию актуальных проблем феминистской и гендерной тематики; соотношению феминизма и ґендеристики; роли постмодернизма в формировании гендерных исследований; специфике их развития в условиях современных вызовов и нарративов. В работе также анализируется ситуация в современной Украине через «линзы гендера»; проводится сравнительный анализ между гендерными исследованиями в отечественном социогуманитарном дискурсе и зарубежном; рассматривается гендерная специфика, присущая Революции Достоинства и гибридной войне России против Украины; предлагается Украинский взгляд на гендерные особенности диктаторских режимов в исторической ретроспективе и настоящем. Монография рассчитана на исследователей феминистской и гендерной проблематики, преподавателей социогуманитарных дисциплин, докторантов, студентов и широкий круг читателей, неравнодушных к поднятым в данной работе проблем.
Description
Т. Власова: ORCID 0000-0001-5040-5733
Keywords
монографія, феміністична тематика, ґендерна тематика, постмодернізм, наратив, монография, феминистская тематика, гендерная тематика, постмодернизм, нарратив, monograph, feminist themes, gender themes, postmodernism, narrative, КФП
Citation
Власова, Т. І. Актуальний ґендер: міжнародний та український контекст : монографія / Т. І. Власова, І. Грабовська, Ю. В. Галицька. – Київ : Міленіум, 2018. – 132 с. – ISBN 978-966-8063-82-6. Наведено фрагмент тексту.