Інші праці КІТ

Permanent URI for this collection

RU: Другие труды
EN: Other Works

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 20 of 123
  • Item
    Система контролю за рухом деталей на меткомбінаті та оцінка їх залишкового ресурса
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Яровий, Кирило Вікторович
    UKR: Бакалаврська робота виконана на 146 сторінках, містить 23 рисунків, 32 таблиць та 13 використані джерела. В роботі було розглянуть систему прокатки металевих слябів на меткомбінаті та оцінка залишкового ресурсу деталей. Програма представляє собою ERP систему для керування стану прокатки та вирішення проблем під час роботи підприємства. Допомагає підвищити якість продукції та покращує фінансовий стан виробництва через більш ефективне використання існуючих ресурсів. Надає можливість виконувати складський облік, а саме, додавати, замінювати, відправляти деталі на металобрухт, переглядати історію та навантаження і швидкості деталі.
  • Item
    Розробка автоматизованої системи продажу квитків в кінотеатрі
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Юртєєв, Артем Володимирович
    UKR: Бакалаврська робота виконана. Вступ – в даному розділі описується сутність розробки, її актуальність. Складається з 1 сторінки. Збір та аналіз вимог до мобільного додатку – у цьому розділі ми розглядаємо та описуємо аналоги, аналізуємо їх оцінки доповнюючи це плюсами та мінусами та складаємо постановку подальшої роботи. Складається з 5 сторінок. Проектування – у цьому розділі описуються задачі проекту, його функціональні вимоги, вхідні та вихідні дані, описується вибір мови програмування та підходу розробки, проектується та розробляється прототип мобільного додатку який буде основою нашого мобільного додатку. Складається з 26 сторінок. Розробка – у цьому розділі, на основі прототипу, розробляється динаміка системи, екрани мобільного додатку, інтерфейс мобільного додатку, система навігації та дизайн. Складається з 8 сторінок. Тестування та налагодження – у цьому розділі розроблений мобільний додаток тестується методами білої та чорної скриньки. Складається з 6 сторінок. Загальні висновки – підсумки всієї роботи. Складається з 1 сторінки. Список використаних джерел – включає в себе бібліографічний список використаної літератури. Складає 1 сторінки. Додатки – містить технічне завдання. Кількість таблиць: 14 штук. Кількість рисунків: 41 штуки. Об’єкт розроблення – програмний продукт «Автоматизована система продажу квитків в кінотеатрі». Мета роботи – розробка програмного продукту. Метод для розв’язання задачі – використання об’єктно орієнтованого програмування. Отриманий результат – розроблений програмний продукт. Значення роботи – розробка програми, яка зможе автоматизувати роботу працівників кінотеатру.
  • Item
    Програмний комплекс для інтерактивного навчання та тестування згорткової нейронної мережі
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Черкас, Дмитро Анатолійович
    UKR: Бакалаврська робота виконана на 131 сторінках, містить 40 рисунків, 14 таблиць та 18 використаних джерел. В бакалаврській роботі були розглянуті згорткові нейронні мережі, а саме створення комплексу із трьох програм для створення підходящих для досліджень вибірок, сортування їх за певними параметрами та сама програма згорткової нейронної мережі що навчається і тестується на визначених вибірках. Також були проведені дослідження щодо поліпшення діапазону параметрів для вибірок та діапазону множника навчання. Мета дослідження полягає в підвищенні швидкості навчання згорткової нейронної мережі без втрачання її фінальної точності. Об’єкт дослідження – згорткова нейронна мережа.
  • Item
    Розробка демонстраційної програми аналізу пакетів TCP протоколу
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Хохлов, Ілля Володимирович
    UKR: Дипломна робота виконана на 95 сторінках, містить 26 рисунків, 1 таблиця та 25 використаних джерел. У рамках дипломної роботи було розроблено прототип системи аналізу трафіку, який вирішує такі завдання: – Опрацьовує дамп трафіку; – Перетворює і зберігає мережеві пакети в базу даних; – Відображає розроблену нами аналітику. Передбачуваний ефект у разі застосування подібних систем у великого числа провайдерів виглядає перспективним. Варто враховувати, що призначення системи не захист трафіку, а аналіз великого потоку та виявлення можливих статистично некоректних випадків, на основі яких провайдер може ухвалити рішення про виконання якихось протиборчих дій.
  • Item
    Реалізація взаємодії з користувачем в комп'ютерній грі з використанням Unreal Engine Blueprint
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Тягнирядно, Ілля Анатолійович
    UKR: Бакалаврська робота виконана на 64 сторінках, містить 65 рисунків, 2 таблиці та 6 використані джерела. В бакалаврській роботі було розглянуто реалізація взаємодії з користувачем в комп'ютерній грі за допомогою Unreal Engine blueprint, що дозволяє створити інтуїтивно зрозумілий та привабливий інтерфейс для гравців. Основна мета дослідження полягає в розробці та впровадженні ме-ханізмів взаємодії, таких як кнопки, ползунки, вікна та інші елементи, що забезпечують зручне та ефективне керування грою.
  • Item
    Розробка програми конвертації XML документів в HTML-формат засобами XSLT
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Ткач, Наталя Сергіївна
    UKR: Бакалаврська робота виконана на 71 сторінках, містить 5 рисунків та 43 використані джерела. В бакалаврській роботі було розглянуто використання XML для зберігання різного роду даних. Ефективну конвертацію XML-документів в HTML-формат з використанням XSLT-трансформації та забезпечення зручного та надійного інтерфейсу для користувача. Мета дослідження полягає в створенні програми конвертації XML документів в HTML-формат засобами XSLT. Об’єкт дослідження – спрощення процесу перетворення XML в HTML з використанням XSTL.
  • Item
    Розробка програмного забезпечення для чат-боту їжі
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Таран, Максим Ігорович
    UKR: Бакалаврська робота виконана на 52 сторінках, містить 27 рисунків, 3 таблиці та 23 використані джерела. В роботі було розглянуто створення чат-боту в месенджері Телеграм. Чат-бот перегляду стану замовлення їжі є інноваційним рішенням, розробленим для забезпечення зручного та швидкого доступу до інформації про стан замовлення їжі. Цей чат-бот дозволяє користувачам отримувати оновлену інформацію щодо їхніх замовлень безпосередньо через месенджер або інші зручні платформи. Мета дослідження полягає в вивченні ефективності та користувальницького досвіду чат-боту перегляду стану замовлення їжі. Об’єкт дослідження – чат-бот перегляду стану замовлення їжі.
  • Item
    Розробка мобільного 3-D додатку X-Racer. Інтерфейс користувача та тестування
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Скорик, Кирило Петрович
    UKR: Бакалаврська робота виконана на 121 сторінці, містить 53 рисунка, 3 таблиці та 15 використаних джерел. В бакалаврській роботі було розглянуто розробка мобільних гоночних ігор. Було виконано створення 3D та 2D моделей у середовищі Blender. Було виконано побудування інтерфейсу користувача в середовищі Unity. Метою дослідження даної роботи є створення візуально привабливого інтерфейсу користувача для мобільної гоночної гри. Об’єкт дослідження – розробка мобільних ігор.
  • Item
    Розробка програми для моделювання та розрахунку гнучких потокових технологій ремонту рухомого складу
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Сіньков, Георгій Олексійович
    UKR: Бакалаврська робота виконана вступ – в даному розділі описується сутність розробки, її актуальність. Складається з 1 сторінки. Збір вимог до програмного забезпечення – у цьому розділі описуються аналоги програми та література по даній предметній області, а також проводиться опитування зацікавлених сторін для формування найбільш повних вимог до програмного забезпечення. Складається з 6 сторінок. Зовнішнє і внутрішнє проектування – у цьому розділі проведений огляд функціональне та експлуатаційне призначення, вимоги до функціональних характеристик, вхідних і вихідних даних, опис зовнішнього інформаційних характеристик, проектування архітектури, проектування інтерфейсу користувача, проектування динаміки системи. Складається з 31 сторінок. Розробка програми – включає в себе вибір мови програмування. Складається з 1 сторінок. Тестування та налагодження – містить опис процесу відлагодження та тестування додатку. Складається з 1 сторінок, висновки. Складається з 1 сторінки, список літератури – включає в себе бібліографічний список використаної літератури. Складає 1 сторінки. Додатки – містить текст програми. Кількість таблиць: 16 штук. Кількість рисунків: 25 штук. Об’єкт розробки –програма для моделювання та розрахунку гнучких потокових технологій ремонту рухомого складу. Мета роботи – Розробка програми для моделювання та розрахунку гнучких потокових технологій ремонту рухомого складу. Методи дослідження – отримати результат моделювання. Отримані результати – розроблена програма для моделювання та розрахунку гнучких потокових технологій ремонту рухомого складу.
  • Item
    Розробка WEB – сторінки для порівняння типів інтерфейсу сайтів
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Сербін, Влас Андрійович
    UKR: Бакалаврська робота виконана на 70 сторінках, містить 43 ілюстрації, 1 таблицю та 20 використаних джерел. В бакалаврській роботі була розроблена WEB – сторінка. Проведено проектування, яке міститься огляд типів інтерфейсів сайтів, огляд вхідних та вихідних даних, проектування вигляду WEB – сторінку, розробка WEB – сторінки, тестування WEB – сторінки. Мета роботи – розробити WEB – сторінку, для аналізування типів інтерфейсів сайтів, шляхом пошуку відповідних типових конструкцій та їх розрахунків. Метод дослідження – розробка WEB – сторінки з використанням компонентного підходу та фреймворку React.
  • Item
    Розробка засобів підбору та перевірки коректності УДК-шифрів наукових робіт
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Сафонов, Данило Євгенович
    UKR: Предметом розробки є система підбору та перевірки коректності УДК- шифрів наукових робіт. Мета роботи полягає у розробці програмного забезпечення для підбору та перевірки коректності УДК-шифрів наукових робіт. Основними задачами є розробка та реалізація: • засобів попередньої обробки та токенізації текстів; • моделі УДК, яка містить класи та ключові та слова, та засобів їїнаповнення шляхом тренувань; • засобів підбору та перевірки коректності УДК-шифру на основі розробленої моделі. Методи розв’язання задачі. Для реалізації системи застосовано об’єктно- орієнтований (ОО) підхід до проектування з використанням UML та ОО програмування мовою Python. Для обробки текстів використано алгоритми токенізація, видалення стоп слів, розмічування частин мови та іменованих сутностей, побудовані на основі компонентів бібліотеки spaCy. Отримані результати. Розроблено настільний додаток з CLI для підбору та перевірки коректності УДК-шифрів для англомовних текстів. Значення роботи. Додаток може бути корисним для часткової автоматизації класифікації великих бібліотек: результати ручної класифікації застосовуються для навчання моделі, для класифікації решти використовуються рекомендації програми. У розділі висновків наведено пропозиції щодо подальшого розвитку та покращення роботи додатку. Пояснювальна записка складається з семи розділів, переліку умовних познак, списку використаної літератури та додатків. Загальний обсяг: 83 с., 16 рис., 4 табл., 1 додаток, 101 джерел.
  • Item
    Розробка елементів системи автоматизованого проєктування технологічного розділу проєктів вагоноремонтних підприємств
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Савченко, Богдан Станіславович
    UKR: Бакалаврська робота виконана на 66 сторінках, містить 13 рисунків, 8 таблиць та 15 використані джерела. У рамках бакалаврської роботи було проведено дослідження, спрямоване на розробку елементів системи автоматизованого проєктування технологічного розділу проєктів вагоноремонтних підприємств. Виділені основні модулі системи, а саме: робота з ремонтними групами, планування персоналу, робота з обладнанням та обчислення економічних параметрів. Результатом досліджень стала програма “САПР”, виконана за допомогою мови програмування C# (Windows Forms API). Метою даної програми стала автоматизація, обчислення та загальна модернізація всіх виробничих процесів, пов’язаних з плануванням та безпосереднім ремонтом вагонів в рамках вагоноремонтних підприємств.
  • Item
    Розробка мобільного 3D-додатку “X-Racer”. Модулі механіки
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) П`яний, Дмитро Анатолійович
    UKR: Бакалаврська робота виконана на 149 сторінках, містить 34 рисунків, 2 таблиць та 12 використаних джерел. У цій роботі було розглянуто розробку мобільного 3D-додатку “X-Racer”. Модулі механік. Основними завданнями проекту були створення реалістичного ігрового оточення, реалізація захоплюючого геймплею, розробка системи керування автомобілем, а також додавання елементів прогресії.
  • Item
    Розробка алгоритмів і програмного забезпечення для моделювання числових послідовностей даних з нерівномірним кроком
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Попов, Ігор Юрійович
    UKR: Бакалаврська робота виконана на 104 сторінках, містить 17 рисунків, 3 таблиці та 22 використані джерела. При виконанні бакалаврської роботи було розроблено нову комбіновану нечітку реляційну математичну модель недетермінованих процесів з нерівномірним кроком спостережень, а також алгоритми операторів аналізу і прогнозування рівнів показників, що дозволяє моделювати та прогнозувати процеси зі змінними інтервалами. В роботі створене програмне забезпечення для дослідження процесів зазначеної категорії. Результати дипломної роботи становлять розвиток математичних моделей та програмного інструментарію, призначених для моделювання числових послідовностей даних з нерівномірним кроком спостережень, сприяють підвищенню точності результатів аналізу та ефективності комп’ютерних технологій моделювання недетермінованих процесів. Мета роботи полягала у розвитку нечітких моделей недетермінованих часових послідовностей з нерівномірним кроком спостережень шляхом формування нових комбінованих математичних моделей, які відрізняються використанням двох (кількох) узгоджених часових послідовностей даних, а також у розробці програмного забезпечення, призначеного для реалізації комбінованих нечітких реляційних моделей процесів з нерівномірним кроком спостережень. Для досягнення мети, розв'язання та опрацювання задач розробки були застосовані методи математичного моделювання та нечітких множин, методи Fuzzy Time Series першого та вищих порядків, а також методи програмної інженерії щодо формування вимог, проєктування та розробки програмного забезпечення.
  • Item
    Розробка ядра комп’ютерної гри жанру пригод на Unreal Engine
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Погуляка, Єгор Віталійович
    UKR: Бакалаврська робота виконана на 96 сторінках, містить 34 рисунка, 3 таблиці та 10 використаних джерела. В бакалаврській роботі було розглянуто сутність розробки комп’ютерних ігор, її актуальність, жанри ігор, існуючі ігрові рушії, атмосферу та ігрові механіки в іграх, організацію команди з середовищем розробки, використання Blueprint та Behavior Tree в Unreal Engine 5, розробка ворогів у грі, а також тестування відеоігор. Мета дослідження полягає в розробці відеогри на рушії Unreal Engine 5 з використанням двох основних підходів: програмування на мові С++ і використання схеми візуального програмування Blueprint. Об’єкт дослідження – комп’ютерна гра у жанрі пригодницький шутер від першої особи.
  • Item
    Моделі і паралельні алгоритми багатокритеріального аналізу та оптимізації складних систем
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Песоцький, Вячеслав Андрійович
    UKR: Дипломна робота складається з 4 розділів, 3 таблиць, 5 рисунків, 104 сторінок. В магістерській роботі було розглянуто удосконаленні моделі та процедури із визначення оцінок коефіцієнтів важливості показників векторних моделей оптимізації на основі використання даних прототипів створюваних об’єктів. Удосконаленні моделі та створенні нової процедури формування області Парето, яка забезпечує паралельне зондування областей компромісно-оптимальних рішень наборами скалярних моделей оптимізації з використанням рівномірних ЛПтау послідовностей. Розроблення спеціалізованої процедури яка забезпечує паралельне зондування областей компромісно-оптимальних рішень на основі рівномірних ЛПтау послідовностей при встановленій кількості точок зондування. Розроблене програмне забезпечення для процедур багатокритеріальної оптимізації та дослідженні числових результатів аналізу запропонованих моделей.
  • Item
    Розробка застосунку для швидкого конфігурування мережевих пристроїв
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Нестеров, Іван Євгенович
    UKR: Бакалаврська робота виконана на 91 сторінках, містить 27 рисунків, 3 таблиці та 14 використаних джерел. В бакалаврській роботі було розглянуто розробку застосунку для швидкого конфігурування мережевих пристроїв, зокрема мережевих карт та роутера, використовуючи операційну систему Debian і програмувальне середовище Lazarus. У роботі детально розглядалися основні проблеми, пов'язані з конфігурацією мережевих пристроїв, такі як складність і час, необхідний для налаштування, а також ризики помилкової конфігурації. Основною метою дослідження було розроблення ефективного та зручного застосунку, який дозволяв би швидко та безпечно налаштовувати мережеве обладнання на основі операційної системи Debian. У роботі були розглянуті основні функції та можливості, які має надавати розроблений застосунок, зокрема налаштування мережевих підключень, безпеку мережі, фільтрацію пакетів тощо. Для реалізації застосунку було використано програмувальне середовище Lazarus, яке забезпечує зручний інтерфейс розробки графічних програм. Розроблений застосунок включає інтуїтивно зрозумілий інтерфейс користувача, що дозволяє легко налаштовувати роутер шляхом вибору потрібних параметрів та опцій.
  • Item
    Розробка програмного забезпечення агрегації інформації з сайтів новин
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Максимчук, Володимир Сергійович
    UKR: Бакалаврська робота виконана на 143 сторінках, містить 17 рисунків та 15 використані джерела. Ця бакалаврська робота присвячена розробці програмного забезпечення, яке здатне збирати, обробляти та презентувати новинні дані з різних джерел. Мета роботи створення програмного забезпечення, яке дозволить зручно та ефективно агрегувати інформацію з різних новинних сайтів. Розроблене програмне забезпечення надає користувачам можливість швидкого та зручного доступу до актуальних новин, збираючи та структуруючи дані з різних джерел. Сферою застосування є поліпшення доступу до новинних даних для користувачів, які бажають отримувати інформацію з різних джерел в одному зручному місці.
  • Item
    Розробка застосунку «Музична школа»: тренажер музичного слуху»
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Лисенко, Максим Олександрович
    UKR: Бакалаврська робота виконана на 95 сторінках, містить 16 рисунків, 6 таблиць та 6 використаних джерел. У бакалаврській роботі було розглянуто розробку музичної програми з упором на слух поліпшення звуку на слух. Крім цього програма дає користувачеві окремий вид інструменту яким він може користуватися, але для користування такого режиму потрібно вказати: ступінь, октаву, знак альтерації та півтону. Мета роботи полягає у створенні конкурентоспроможного музичного навчального додатку для персональних комп’ютерів на ринку.
  • Item
    Фрактальне моделювання кристалічних ґраток
    (Український державний університет науки і технологій, Дніпро, 2023) Летучий, Олександр Ігорович
    UKR: Бакалаврська робота виконана, вступ – в даному розділі описується сутність розробки, її актуальність, складається з 1 сторінки. Огляд предметної галузі – у цьому розділі аналізується предмета область та описуються основні поняття, складається з 6 сторінок. Огляд аналогів – у цьому розділи описуються аналоги програми та література по даній предметній області, складається з 10 сторінок. Зовнішнє і внутрішнє проектування – в цих розділах проведений огляд вхідних і вихідних даних, формалізація задачі, розробка фізичного проекту, приводиться опис об’єктно-орієнтованого проектування, проектування інтерфейсу користувача, ескізи форм, аналіз проекту, проектування динаміки системи, вибір мови програмування, складається з 29 сторінок. Тестування та налагодження – включає в себе вибір стратегії тестування, опис тестів методами чорної скриньки. Також аналіз помилок їх вплив на систему та вирішення проблеми, складається з 6 сторінок. Висновки – підсумок всієї роботи, складається з 1. Сторінки. список використаних джерел – включає в себе бібліографічний список використаної літератури. складає 2 сторінки. Додаток – містить робочий код проекту, складає 51 сторінку. Кількість таблиць: 39 штук. Кількість рисунків: 34 штуки. Об’єкт розробки – десктопний застосунок для моделювання фрактальної побудови кристалічної ґратки.. Мета роботи – моделювання кристалічних ґраток фрактальними способами. Методи дослідження – використання фрактальних властивостей при побудові кристалічних структур. Отримані результати – розроблений десктопний додаток, за допомогою бібліотеки Helix, фреймворку WPF та патерну MVVM .