Том 6 № 137 (СТ ІПБТ)

Permanent URI for this collection

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 3 of 3
  • Item
    Дослідження особливостей цифрових зображень металоструктур, що містять карбіди
    (НМетАУ, Дніпро, 2021) Захаров, Олександр Олександрович; Селівьорстова, Тетяна Віталіївна; Селівьорстов, Вадим Юрійович; Балакін, Валерій Федорович; Камкіна, Людмила Володимирівна
    UKR: Стаття присвячена розробці інформаційної моделі призначеної для аналізу цифрових зображень металоструктур з карбідними вкрапленнями. Проведений аналіз літературних джерел, встановлено, що дослідження металоструктур є актуальним інструментом оцінки якісних характеристик. Наявність карбідів в структурі металу має значний вплив на його якість. Наведений огляд методики вивченні структури металу, визначено важливість етапу обробки зображення металоструктур. Описані основні способи отримання цифрових зображень структури металу. Представлені зразки металоструктур, з карбідами. Запропоновано процедуру цифрової обробки зображень металоструктур з карбідними вкрапленнями, яка складається з переведення зображення в напівтонове, контрастування та порогової бінарізації. Продемонстровані результати визначення карбідних вкраплень із застосуванням процедури цифрової обробки зображень. Показані переваги та недоліки підходу, визначені напрямки вдосконалення.
  • Item
    Проектування та дослідження системи моніторингу руху товарів та ресурсів з застосуванням блокчейну
    (НМетАУ, Дніпро, 2021) Гнатушенко, Вікторія Володимирівна; Ситник, Роман Сергійович
    UKR: Глобалізація, розвиток міжнародної та внутрішньої торгівлі, створення довших та складніших ланцюгів постачання, збільшення обʼємів продажів товарів тягнуть за собою збільшення вимог та навантаження на інформаційні системи, які займаються управлінням та моніторингом руху товарів, ресурсів та сировини. Тому актуальною є задача дослідження та проєктування нових ІТ моделей для ланцюгів постачання, що призначені спростити та зробити прозорішими процеси моніторингу та управління рухом товарів між різними субʼєктами господарювання. У роботі розроблений прототип управління ланцюгами постачання на основі використання технології блокчейну та смарт-контрактів з використанням децентралізованої віртуальної машини Ethereum.
  • Item
    Математична модель силової та деформаційної взаємодії смуги і валків при прокатці з інтенсивною пластичною деформацією
    (Національна металургійна академія України, Дніпро, 2021) Богдан, Дмитро Олексійович; Балакін, Валерій Федорович; Штода, Максим Миколайович; Николаєнко, Юлія Миколаївна
    UKR: Анотація. Все більш жорсткі вимоги пред'являються до якості нафтогазових труб, зокрема, до їх корозійної стійкості. Використання вуглецевих марок для їх виготовлення за традиційною технологією не забезпечує достатнього рівня захисту від корозії або є надто дорогим. Застосування механізму інтенсивної пластичної деформації дає змогу значно змінити зернистість і тим самим підвищити механічні властивості металу та його корозійну стійкість. Розроблена схема простого процесу прокатки з холостим роликом передбачає використання інтенсивної пластичної деформації. Математична модель процесу дозволяє встановити справжню ступінь деформації смуги, спроектувати лабораторний експеримент, визначити корозійну стійкість металу та розробити промислову установку для обробки внутрішньої поверхні труб.