Конструкції будівель і споруд

Loading...
Thumbnail Image
Date
2017
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Тернопільський національний технічний університет імені І. Пулюя
Abstract
UK: У підручнику викладено основні відомості з проектування та експлуатації дерев’яних, пластмасових, металевих, залізобетонних та кам’яних конструкцій, будівель і споруд – від концепції і загальних принципів до надійності і довговічності. Розглядаються несучі остови каркасних та великопрогонових будівель, із застосуванням різноманітних конструкцій покриття, та спеціальні металеві споруди. Наведено основні фізико-механічні властивості бетону, арматури та залізобетону та наведено приклади розрахунки звичайних і попередньо напружених залізобетонних елементів за двома групами граничних станів. Подаються сучасні залізобетонні просторові тонкостінні покриття для спеціальних наземних і підземних споруд. Даються рекомендації із конструюванню елементів будівель. Книга призначена для студентів будівельних і механічних спеціальностей технічних університетів, буде корисною для викладачів, аспірантів, магістрів цих же навчальних закладів, а також для науковців, інженерно-технічних працівників, проектувальників та експлуатаційників.
RU: В учебнике изложены основные сведения по проектированию и эксплуатации деревянных, пластмассовых, металлических, железобетонных и каменных конструкций, зданий и сооружений - от концепции и общих принципов к надежности и долговечности. Рассматриваются несущие остовы каркасных и большепролетных зданий с применением различных конструкций покрытия, и специальные металлические сооружения. Приведены основные физико-механические свойства бетона, арматуры и железобетона и приведены примеры расчеты обычных и предварительно напряженных железобетонных элементов по двум группам предельных состояний. Подаются современные железобетонные пространственные тонкостенные покрытия для специальных наземных и подземных сооружений. Даются рекомендации по конструированию элементов зданий. Книга предназначена для студентов строительных и механических специальностей технических университетов, будет полезной для преподавателей, аспирантов, магистров этих же учебных заведений, а также для научных, инженерно-технических работников, проектировщиков и эксплуатационников.
Description
Й. Лучко: ORCID 0000-0002-3675-0503; В. Ковальчук: ORCID 0000-0003-4350-1756
Keywords
проектування та експлуатація конструкцій, будівель і споруд, покриття для спеціальних наземних і підземних споруд, конструювання елементів будівель, підручник, проектирование и эксплуатация конструкций, зданий и сооружений, покрытия для специальных наземных и подземных сооружений, конструирование элементов зданий, учебник, КРС (ЛФ)
Citation
Лучко, Й. Й. Конструкції будівель і споруд : навч. посіб. / Й. Й. Лучко, Б. Л. Назаревич, В. В. Ковальчук; за ред. д. т. н., проф. Й. Й. Лучка // М-во освіти і науки України; Тернопільський національний технічний університет імені І. Пулюя. – Львів : Каменяр, 2017. – 732 с. – ISBN 978-966-607-408-9. – Наводиться фрагмент тексту.