Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://eadnurt.diit.edu.ua/jspui/handle/123456789/10537
Название: Structure and Properties of the Steel Railway Wheel Disc after Forced Cooling
Авторы: Vakulenko, Igor A.
Grischenko, Nikolaj
Vakulenko, Leonid I.
Efremenko, Vasily G.
Proiydak, Svitlana V.
Perkov, Oleg N.
Ключевые слова: strength
carbon steel
wheel disc
accelerated cooling
microstructure
КПММ
Дата публикации: 2018
Издательство: The Faculty of Transport The Silesian University of Technology, Katowice, Poland
Библиографическое описание: Structure and Properties of the Steel Railway Wheel Disc after Forced Cooling / I. Vakulenko, N. Grischenko, L. Vakulenko, V. Efremenko, S. Proiydak, O. Perkov // Scientific Journal of Silesian University of Technology. Series Transport. – 2018. – Vol. 98. – P. 173–180. – doi: 10.20858/sjsutst.2018.98.16.
Краткий осмотр (реферат): EN: The technological use of accelerated cooling makes it possible to improve the carbon steel properties of the all-rolled railway wheel disc. The properties’ complex depends on the temperature of the accelerated cooling termination. This is determined by the ratio of the carbon atoms emitted from the supersaturated solid solution to the crystal structure defects and dispersion strengthening from carbide phase particles. If the cooling stops at a temperature above 350°C, the decline rate of the strength properties increases. This is caused by the excessive softening effect of the solid solution breakdown and cementite spheroidization during the processes of dispersion hardening.
Описание: I. Vakulenko: ORCID 0000-0002-7353-1916
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://eadnurt.diit.edu.ua/jspui/handle/123456789/10537
Другие идентификаторы: doi: 10.20858/sjsutst.2018.98.16
Располагается в коллекциях:Статті КПММ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Vakulenko_I.pdf997,07 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.